Bagning med børn

Oprettet d.

Bagning med børn

Fokus på pynt og dekoration

 

 

Gør bagningen så sjov som muligt for børnene og sæt god tid af til at pynte og dekorere kagerne til sidst. Sørg derfor for at have købt rigeligt med dekoration ind og gerne i mange forskellige flotte farver og former, så der kan blive lavet mange forskellige flotte og eventyrlige kager. Find muffinsforme i forskellige flotte farver og mønstre, farverig glasur og sukkerpynt og gå i gang med et sjovt og eventyrligt dekorationsprojekt.

Det kan være udfordrende at have børn med i køkkenet, men de vil så gerne være med, og de vil så gerne hjælpe til, hvor de kan. Til pyntningen af kagen er der heldigvis ikke noget, der kan gå galt, så tag børnene med til dette og få et par hyggelige og sjove timer sammen. Når det kommer til dekoration, er der ingen regler, og det kan blive lige så fjollet, farverigt eller rodet, som I gør det til.

 

Vælg dej der ikke skal hæve eller tilberedes for længe

Rør en nem og enkel kagedej sammen og forbered så meget som muligt på forhånd, inden du tager børnene med ind i processen. På den måde mister du ikke børnenes tålmodighed, og børnene vil omvendt heller ikke miste din opmærksomhed, da du ikke på samme måde skal koncentrere dig om opskriften. Dermed vinder begge sider, og I vil alle have mere tid til at hygge sammen over noget, I godt kan lide.

 

Køkkenet bliver rodet – men det er okay

At have børn med i køkkenet kan virke uoverskueligt og udfordrende, og nogle af besværlighederne ved at have dem med kan dog heller ikke undgås. Det er børn – selvfølgelig bliver køkkenet rodet, og selvfølgelig vil det være dig, der kommer til at stå for det meste af den efterfølgende oprydning, men det skal jo altså også være sjovt for dem at være med.

Forsøg at lav en leg ud af bageprojektet, både under og efter, så børnene er med så meget som muligt. De fleste børn vil gerne være ”store” og hjælpe til, hvor de kan. Giv dem små opgaver, de vil synes er sjove at lave og hjælp dem samtidigt, så det ikke bliver for svært eller overskueligt.