Sådan udnytter du vaniljestangen fuldt ud

Oprettet d.

Vaniljestænger er dyre, så hvorfor ikke udnytte dem fuldt ud.

Her følger 2 tips til hvordan du kan udnytte de tomme vaniljestænger når kornene er skrabet ud.

 

Hjemmelavet vaniljesukker

  • 1 tom luksusvaniljestang (eller 2-3 stk alm. størrelse vanillestang)
  • 1 dl. rørsukker (du kan også bruge almindeligt sukker, men kan selv godt lide den lidt fyldigere rørsukker)

 

Skær den tomme vaniljestang i stykker på ca. 1 cm. længde. Blend dem fint sammen med sukkeret i en minihakker eller blender.

Jeg har selv tilladt mig den "luksus" at købe en billig elektrisk kaffekværn, som kun bruges til vaniljesukker. Den giver det fineste vaniljesukker, som det vi køber i supermarkedet.

 

Du har nu det lækreste og aromatiske vaniljesukker, du kan bruge i kager, mousser og hvor du ellers bruger vaniljesukker.

 

Hjemmelavet vaniljesirup

 

Kom alle ingredienser i en lille gryde/kasserolle. Lad dem småkoge i 10-15 minutter, til siruppen tykner og de sidste vaniljekorn løsner sig fra vaniljestængerne.

Hæld siruppen på en skoldet glasflaske eller i et skoldet syltetøjsglas.

 

Siruppen kan nu bruges i kaffe, som topping på is, skyr, yoghurt, til kage og desserter. Prøv den også som noget sødt til ostebordet, kun fantasien sætter grænser.