Opskrift lakridssmåkager med tranebær
- 500 gr. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 50 gr. lakridspulver
- 125 gr. tørrede tranebær
- 375 gr. koldt smør
- 500 gr. sukker (meget gerne rørsukker)
- 2 æg str. M/L
Bland mel, bagepulver og lakridspulver i en skål. Tilsæt tranebær og smør i små tern og smuldr det med et mørdejsjern eller fingrene. Tilsæt sukker og æg og ælt det hurtigt sammen uden at arbejde for meget med dejen.
Del dejen i 3 og tril hver portion til en lang pølse, ca. 3 cm. tyk. Rul dem i film eller bagepapir og læg dem på køl gerne natten over.
Forvarm ovnen til 200° og skær pølserne i ca. 1 cm. tykke skiver. Læg dem med mellemrum på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 8-10 min.
Lad dem køle på en rist og læg dem herefter i en tætsluttende kagedåse.