Opskrift honningkager
En god opskrift til honningkager og til honningkagehus.
En nem dej at lave, som smager fantastisk. En god størrelse portion, jeg fik en stor kagedåse fyldt.
- 360 gr. hvedemel
- 200 gr. honning
- 90 gr. brun farin
- 1 æg
- 2 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. stødte nelliker
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 tsk. natron
Smelt honning i en lille gryde.
Kom sukker i en skål og hæld den smeltede honning over og rør det sammen. Lad det herefter køle lidt af.
Når blandingen har kølet lidt ned kommes æg, krydderier og mel i.
Ælt dejen sammen og lad den gerne hvile 1 times tid i køleskabet.
Rul dejen ud i ca. ½ cm. tykkelse og lav småkager med småkageforme eller brug dejen til årets honningkagehus
Skal honningkagerne bruges til ophængning kan der med fordel laves et hul inden bagning, brug f.eks. en tyl nr. 10 eller 12
Disse lægges på en bageplade med bagepapir og bages ca. 10-12 minutter ved 175°C. Husk ovnen skal have den rette temperatur fra starten.
Efter bagning afkøles kagerne på afkølingsrist og er derefter klar til at blive pyntet.
Kagerne/honningkagehuset kan pyntes med flot sukkerpynt og royal icing. Husk tyller og sprøjteposer
TIP:
Præg flotte julemønstre i kagerne inden bagning med udstikkersættet 12 juledage. Dyp udstikkerne i kakao eller stødt kanel og lav en prægning i dejen.
Eller brug en af disse udstikkere fra Patchwork Cutters til småkagerne, det kan være nødvendigt at skære efter med en lille urtekniv. Dyp også her udstikkeren i kakao eller stødt kanel inden, så der kommer fint mønster på kagen, som evt. kan tegnes op efter bagning med Royal icing.